Nekrolog – En ildsjæl er gået bort

 In Nyheder

Søndag den 17. januar døde Jens Østergaard-Nielsen efter kort tids sygdom, 86 år gammel.

Jens Østergaard-Nielsen, som oprindeligt stammede fra Randers, var en ildsjæl i alt hvad han foretog sig, både privat og forretningsmæssigt. Hans interesse for motorsport begyndte allerede som 14-årig – en interesse, som tidligt førte han ind i autobranchen, hvor han blev uddannet som reservedelsekspedient. I 1956 kom han til Horsens som lagerchef hos bilfirmaet Carl Edelholdt, hvor han var ansat i 22 år, inden han i Horsens etablerede sig som selvstændig med biludstyrsforretningen Bil-Nyt.

Umiddelbart efter flytningen til Horsens, meldte Jens sig ind i Horsens Automobil og Motor Klub, hvor han hurtigt fik sekretærposten på sit CV. I 1959 blev Jens valgt som formand for klubben – en post som han bestred i de 18 efterfølgende år. Senere lod Jens sig overtale til at tage formandsposten endnu engang – det blev til sammenlagt 22 år som formand for klubben.

Jens var en meget initiativrig personlighed, som både var særdeles aktiv i bestyrelsesarbejdet, samt et meget aktivt medlem. Han startede med at køre bil-orienteringsløb, men da rallysporten voksede kraftigt i løbet af 60’erne og 70’erne, kørte han også rally både nationalt og internationalt overalt i Europa. Hans største oplevelse med rally, var deltagelse i en EMafdeling i det tidligere DDR i 60’erne.

I Jens’s formandsperioder voksede Horsens Automobil og Motor Klubs medlemstal fra ca. 60 medlemmer til mere end 400 medlemmer i midten af 70’erne. Jens tog initiativ til mange nye aktiviteter, og stod bl.a. fadder til de på den tid meget kendte økonomiløb, herunder DAU’s jubilæumsløb, GULF Økonomiløbet i 1973. I forbindelse med klubbens 50-års fødselsdag i 1971, blev en anden lands-kendt aktivitet genoptaget. Det var Vesterhavsløbet med start i Horsens, pause i Nymindegab, og mål i Horsens.

I en årrække sad Jens i Dansk Automobil Sports Unions bestyrelse, hvor han fik udnyttet sit store organisationstalent.

Jens var æresmedlem i Horsens Automobil og Motor Klub. Hans store ønske ved årsskiftet var at kunne opleve klubbens 100-års jubilæum på stiftelsesdagen den 7. marts i år. Desværre skulle det ikke blive sådan.

Æret være Jens Østergaard-Nielsens minde.

Horsens Automobil og Motor Klub
Bestyrelsen

Facebook User Timeline

Close