FN Rally – Topplacering til Nielsen og Brodersen i kampen om DM 2019

 In Nyheder

En flot 3. plads i klassen, og en generel 10 plads beviste at man, med erfaring fra et langt liv bag et rallyrat, sagtens kan tage kampen op imod de unge fremadstormende rallykørere, som nok ofte bruger en ”fuld gas og bremsen i” taktik. FN Rally består af førstekører Frank Nielsen, Odder og Per Brodersen, Lem St. (ved Ringkøbing), samt et antal mekanikere.

Med 107 biler til start, blev Cimbern Rally 2019 lørdag den 29. april skudt i gang i Satrup, syd for den dansk – tyske grænse.

Cimbern Rally 2019, var 1. afdeling om Dansk Super Rally, det danske klassemesterskab i rally, samt 1. afdeling af Mini Rally Syd turneringen. Frank Nielsen og Per Brodersen har noget at følge op på fra sæson 2018, hvor de i den ældre, men højst konkurrencedygtige Citroén C2 R2 Max, kørte sig til en 2. plads i danmarksmesterskabet i klasse 4, og ikke mindst kørte en flot, flot 4. plads hjem i Dansk Super Rally, som er en konkurrence på tværs af alle biler, uanset motorstørrelse.

Frank Nielsen og Per Brodersen fulgte op på sidste års succes, da Cimbern Rally blev kørt i Tyskland den 27. april. (foto: RallyFoto.dk – Alex Rasmussen)

Cimbern Rally er altid en stor udfordring at køre, da vejene i den nordlige del af Tyskland er meget krævende. Snævre sving og mange bakker på de smalle veje, er en udfordring for både kører og co-driver. Et par små fejl undervejs kostede da også et par sekunder hist og her, men det til trods, lykkedes det i sidste ende at komme i mål med et flot resultat.

Per Brodersen siger efter løbet:

”Bilen fungerede perfekt, og efter prøve 1 & 2 var kørerne i bilen også tilfredse – alt fungerede. Men resultatlisten sagde noget andet.

Vi fik tæsk, og lå og roede rundt et stykke nede på resultatlisten. Det fik de 2 gamle til at tage sig sammen på vej over mod prøve 3, som var en OK prøve. Vi var 3. hurtigst i klassen, selv om dele af bilen havde lidt nærkontakt med en del buske, pga. en 2. kører fejl. Nå, så var det i hvert tilfælde ikke bilen, der var noget galt med, og servicefolkene kunne blive siddende i stolene og drikke deres kaffe – sådan næsten.

Vi havde haft lidt bremseproblemer, men nye bremseklodser foran løste det problem. En fornuftig eftermiddag blev kørt, uden vi kunne komme helt i top på resultatlisten. I pausen før de sidste 2 prøver, besluttede vi at tage lidt andre fordæk på, i en blødere gummiblanding (dem vi havde kørt på indtil de var slidt op) og et kik på DMI/YR viste en rimelig chance for regn senere på dagen.

1 minut før vi skulle starte på allersidste prøve, begyndte det at regne med store meget våde dråber Vinduesviskerne kunne ikke engang følge med, de kørte ovenpå vandet på forruden. Men, regnvejr er jo en Frank Nielsen livret. Selv om bilen aqua planede mere end jeg nogen sinde har prøvet, så kørte vi en rigtig god tid i forhold til de konkurrenter, som vi lå tættest på.

Det endelige resultat blev bedre end vi nogensinde havde drømt om i løbet af dagen.
Nr 2 i det Danske mesterskab i R2 klassen. Nr 2 i det Danske mesterskab i klasse 4. Nr 3 i Mini Rally Syd turneringen, en generel 14. plads i løbet, og endelig betyder vores slutplacering, at vi ligger på en 10’ende plads i Dansk Superrally”.

Det hele endte med en fantastisk dag på nogle helt fantastiske hastighedsprøver, i det nordtyske. Forberedelserne til næste afdeling af mesterskaberne er allerede i fuld gang, så teamet kan være klar den 25. maj, når 2. afdeling køres i Kjellerup ved Viborg.

/FN Rally

Facebook User Timeline

Close