Årsberetning fra rallyudvalgsformanden

 In Nyheder

RALLY MØDE I HAMK

Året i Hamk rally del har på mange måder været meget god og vi har i klubben kunne præsentere en aktiv sæson, med mange forskellige aktiviteter.

Året i Hamk starter som altid med Rally Montecarlo, hvor klubben jo har noget af de store drivende kræfter i den danske del repræsenteret.    Her skal nævnes Toni, Viggo, Jan, Lars og Frank, der jo er en stor del af hele det kæmpe set up der er omkring dette kæmpe løb, og tror alle os der hørte foredraget, blev imponeret over den kæmpe opgave den deltagelse er.

Lige nu i de forgangne 2 uger er der blevet kørt rutebøger – og hele gruppen omkring disse biler arbejder i flere måneder optil løbet.  Så de flotte resultater der er kommet, er bestemt ikke noget de gutter er kommet sovende til, og vi glæder os alle til at følge dem i år igen.

Vi har holdt nogle klubaftener, hvor man kunne hygge og snakke og sparke dæk, hvilket må betragtes som en god start på året, og klubaften systemet skal udvides i den kommende vinter med nogle arrangementer.

Det første event var torsdags rally – og det var så også det sidste.    Første gang på truckcenter i Horsens, en fin manøvreprøve, med stor deltagelse den aften.

Det sidste event var ved Østjysk våbenhandel, hvor deltagerantallet faktisk næsten var for meget.  Men begge gange en stor succes, og vi har også fået nogle nye medlemmer og i forbindelse med forbedringer udviklingen i den løbsform, vil det give mere fokus på vores klub.

Der blev afholdt Rallyet i Horsens, dog af Vejle motorsport, men vi er glade for mange af klubbens medlemmer gav en stor hånd med ved dette løb, som også satte Hamk på landkortet grundet placeringen.

Der blev afholdt et rallysprint ved Yding, som blev en stor succes, selv om Dasu ikke er tilhænger af prøveformen der var som en rallyprøve, har alle deltagerne lovprist arrangementet højt.  Den gav spænding for kørerne og en oplevelse for tilskuerne og stedet er godt fordi der er plads.  Så en stor succes som vi skal rette en særlig tak til Christian Fisker og Jan Ørnhøj for den store indsats det krævede af dem.

Som noget nyt i klubben besluttede man at prøve en lille test af det som i ”gamle dage” hed pålideligheds løb, en løbsform der i sin format er baggrunden for den nuværende rallysport.

Jan Østergård skruede et lille regularity rally sammen, som blev afviklet en aften i området omkring Horsens.

Der kom faktisk folk langvejs fra, og det var åbenlyst ved kaffebordet efter løbet, at der var mangel på den slags.

Det er vores opfattelse at der er mange flere der vil syntes det er sjovt, hvis de prøvede det.

Men helt sikkert var det en succes som klubben tager op igen i det nye år.

På rallysiden har vi år fået mange fine resultater til klubbens medlemmer.

Familien Mejer er jo som altid en stor del af sporten med deres hurtige Volvo´er og i år var kampen ikke mindre spændende helt frem til det sidste Dm, hvor Heino var med i topkampen om 3 pladsen i dansk super rally til sidste prøve.

Heino og Bo bliver danske mestre i Historisk men nok mest imponerende i en 3 plads i Dansk super rally

Christian Fisker er codriver hos Bøgeskov motorsport der fik en flot andenplads i den klasse

Kurt og Steen – med Kurt som en rimelig barsk herre med sin voksne dåbsattest, trods alt ligger lang fremme i feltet generelt, og kommer ind på en flot tredjeplads i DM historisk

Frank og Per – har kørt en meget flot stabil sæson med meget højt tempo i den fine Citroen C2 R2 og ender med en flot anden plads i den skarpe R2 klasse og som nr. 4 lige efter Heino i Dansk super rally

Tom og Finn opnåede en samlet 2 plads i klassen for Krb biler i den røde Volvo

Rasmus og Jacob har igen kørt en flot sæson og de vinder DM i klasse 3

Michael og Anders som er et nyt team – har deltaget en del sprint og er klar til Dm sæson næste år.

Casper og Mads – der er årets nye Hamk hold, der er gået fra torsdagsrally og i raketfart kommet med i DM feltet – har haft en meget aktiv sæson med løb både i ind og udlands.  Bliver spændende at se hvad der sker der næste år, hvor de kommer til start i en Opel Adam Cup bil.

Der har været en del rallysprint hvor klubbens folk har deltaget, og med mange fine resultater.

Sidst er der Hill Climp sporten der lige skal nævnes, fordi der er også mange deltagere fra klubben i løbene rundt omkring, sidst med tv-dækning, som gav et lille indblik i den sport.

Der er flere og flere deltagere og events og vi vil også lave sådan et løb i 2019 i vores klub.

Så ser vi tilbage på rallysporten Hamk 2019, må vi sige det har været det mest aktive i mange år, både i klubbens egne aktiviteter men også med en masse aktive folk rundt omkring i sporten.

Med sportslig hilsen

Rallyudvalget
Tom Pedersen

Facebook User Timeline

Close